Stalinrichting

Luiten B.V. is al sinds jaar en dag dealer van Brouwers stalinrichtingen en heeft zeer veel ervaring in huis als het gaat om het inrichten en plaatsen van Brouwers stalinrichtingen. Brouwers is een vooraanstaand Nederlands ontwerper en fabrikant van hoogwaardige stalinrichtingen, die in alle sectoren van de veehouderij in gebruik zijn, waarbij een goede prijs / kwaliteits verhouding gewaarborgd is.In de Brouwers prijscourant vindt u een up-to-date en compleet overzicht van onze producten. Zie beneden voor een globale lijst van het product assortiment.

Flexibox

Meer welzijn voor dieren is een ontwikkeling waar de moderne veehouder rekening mee wil houden. Brouwers Stalinrichtingen heeft met dit doel voor ogen een zwevende ligboxafscheiding ontwikkeld, die flexibel is in zowel verticale als horizontale richting. Duurzame ophanging van de flexibox met behulp van een zwaar kokerprofiel. Montage is eenvoudig met opschroefbare standpijpen met gietvoet op een bestaande vloer. De schoftboom kan vast gemonteerd worden, of tegen geringe meerprijs opklapbaar worden gemaakt. Beide varianten zijn eenvoudig verstelbaar. Uitvoeringen met nylonband, knieboom of knieplank zijn ook leverbaar.

Zwaluwmatras

De Brouwers zwaluwmatras is een zachte veiligheidsmat met zwaluwstaartverbinding. Deze ligbedbedekking biedt optimaal comfort en grip aan de koeien. De volledig gesloten structuur zorgt voor hoge hygiëne en gemakkelijke reiniging. Door de zwaluwstaartverbinding is de montage zeer eenvoudig. De afmetingen zijn 183 x 117 cm. De werkende breedte is 113 cm. De dikte is ca. 28 mm. De oppervlaktestructuur is volledig dicht (neemt geen vocht op), iets geribbeld. De mat is gemaakt uit een combinatie van co-polymeer EVA (Etheen Vinyl Acetaat) en NR (natuurrubber). Het natuurrubber zorgt voor hoger gewicht en grotere stabiliteit (vormvaster). De celstructuur van EVA geeft comfort en grip.

Voerhekken

xtra zwaar uitgevoerde zelfsluitende voerhekken met een geheel nieuw vergrendelsysteem, waarmee ook tegenstribbelende dieren snel en veilig kunnen worden losgemaakt, door het indrukken met één vinger van de Tip-Top toets (octrooi nummer 183796). Door de inwendige vergrendeling in de bovenliggende bedieningsbuis zijn de Tip-Top voerhekken boven glad afgewerkt, zonder uitstekende delen. De voerhekken zijn geluidsarm, oor(merk)vriendelijk en standaard voorzien van een veelvoudige bediening. De Tip-Top voerhekken zijn standaard uitgevoerd met een bovenkopgat. Er is ook een veiligheidsuitvoering met onder- en bovenkopgat, waarbij ook gevallen koeien zich uit de onderopening kunnen losmaken.

Kalverbox

De Euro-kalverbox voldoet aan de Europese richtlijnen aangaande de huisvesting van kalveren. De maatvoering voldoet aan de normen en de kalveren hebben zichtcontact volgens de richtlijnen van het kalverbesluit. De wanden zijn van massief stootvast kunststof (21 mm dik). De bodem bestaat uit losse kunststof planken, die deels met anti-slip profiel uitgevoerd zijn. Het frame is zwaar uitgevoerd, hetgeen extra stabiliteit geeft aan de constructie. Het geheel vernieuwde front is uitneembaar, waardoor men nog gemakkelijker een kalf uit de box kan halen. De bediening van de voederopening is snel, eenvoudig en bedrijfszaker. Tegen een relatief kleine meerprijs is de Euro-kalverbox verrijdbaar te maken.

Watervoorziening

Duurzame constructie uit dubbelwandig UV-bestendig polyethyleen, gevuld met urethaanschuim voor isolatie. Uitgevoerd met grote capaciteit vlotter (4.500 liter/uur bij 3,5 bar). Watertoevoer sneller dan een koe kan drinken. Vlotterkamer goed geïsoleerd en met een royaal deksel afgedekt voor eenvoudige toegang. Vlotterkamer afgesloten middels gepatenteerd afdichtingsysteem, zonder gebruik te maken van slijtgevoelige rubbers. Zeer eenvoudig en snel te reinigen door de hellende bodem, die afloopt naar de ruime uitlaat. Ronde, diervriendelijke vormgeving. Lange levensduur, roest niet.

Dompelroerders

De dompelroerders zijn geschikt voor het mengen van alle soorten mengmest, van zowel rundvee, varkens als pluimvee, in mestputten, mestkanalen en silo’s. Stro- en voerresten zijn geen enkel probleem. De dompelroerder ontleent zijn geweldig mixvermogen aan de speciaal geconstrueerde propeller. De vorm van de propeller is zodanig, dat bij een relatief laag toerental een wervelende stroming in de mest ontstaat. De propeller kan namelijk tegelijkertijd de mest zowel aanzuigen, wegpersen en een draaiende beweging geven. Resultaat: een kolkende mestmassa. In korte tijd wordt dan ook een geweldige hoeveelheid mest in beweging gebracht en gemengd.

Roosterschuifinstallatie

De roosterschuif heeft een geheel gesloten frame met een zachte rubberstrook (staand PU-rubber 6 mm, ± 3 cm uitstekend), die zich automatisch in de juiste werkstand voor beide richtingen instelt. De constructie is als een grote raamtrekker en is zelfreinigend. De extra schrapers voor de achterrand van de ligboxen zijn in de breedte nauwkeurig instelbaar. Voor de aandrijving heeft u keuze uit verschillende systemen: staaldraad, combinatie ketting-staaldraad, polyester touw of hydraulische schuifstang.

Ventilatie

Om het welzijn van de koeien te verhogen en de voeropname op peil te houden gedurende de warmere dagen in de zomer, is de toepassing van de Brouwers E-fan zeer effectief. Speciaal geconstrueerd voor het circuleren van zeer grote hoeveelheden lucht (ca. 40.000 m³ per uur).

Stalgordijnen Harmonicasysteem

Bediening door RVS trekdraadsysteem. Verticaal wordt er elke meter een 3 mm RVS staalkabel in de opening gespannen. Deze kabel kan worden nagesteld. Ter plaatse van de staalkabel is het PVC gordijndoek voorzien van RVS ringen. Bij het openen vouwt het gordijn zich op als een harmonica. Leverbaar tot openingen van 2.40 meter (grotere openingen op aanvraag). Goed bestand tegen windinvloed. Strak en esthetisch verantwoord.